Vorige week deelde onze guesteditor Tim Torfs al mee dat wie gewicht wilt verliezen en op dat gewicht wilt blijven, gezonder zal moeten eten. Om jullie wat op weg te helpen met die gezonde levensstijl, deelt hij graag dit heerlijke recept voor een stoofpotje van kip en pompoen.

Ingrediënten stoofpotje

600 gr kippenbout
700 gr pompoen (in blokjes)
3 teentjes knoflook
1 rode chilipeper
200 gr prinsessenboon
50 gr gember
verse munt
750 ml kokosmelk
70 gr tomatenpuree
1 el gemalen koriander
komijnzaadje (gemalen)
50 ml olijfolie
peper en zout

Ga aan de slag

Heb je alles in huis gehaald voor dit recept? Perfect! Nu ben je klaar om aan de slag te gaan. Doe tijdens het koken nog even een vreugdedansje om wat extra calorieën te verbranden.

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Terwijl kan je beginnen de ui en de knoflook te pellen en te versnipperen. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snipper ook deze in ringen.

Schil de gember en snij in plakjes. Mix de knoflook, chili, gember, tomatenpuree, koriander en komijn in een blender tot een pasta. Verhit ondertussen de olijfolie in een stoofpot, doe de kruidenpasta erbij en laat 5 minuten sudderen.

Doe er nu de kip bij, kruid met peper en zout en laat de kip aan alle kanten bruinen. Giet de kokosmelk bij de kip en laat op een matig vuur onder deksel 5 minuten sudderen. Schep er de pompoenblokjes bij en laat ze 5 à 7 minuten garen. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder ijskoud water en laat uitlekken.

Fantastisch! Je kan bijna aan tafel gaan. Werk het stoofpotje nog snel af met de boontjes en wat verse munt. Serveer met de gekookte rijst.

Meer recepten van Tim Torfs?

Die ontdek je hier.

Smakelijk!

https://www.timtorfs.be