Koekjes bakken voor Kerst. Het toppunt van gezelligheid? Koekjes bakken tijdens de kerstvakantie! Bovendien zijn zelfgemaakte koekjes het ideale extraatje bij de koffie wanneer er gasten op bezoek komen. Mag je zelf ergens aanschuiven? Dan zijn je creaties – of die van de kids – ongetwijfeld een leuk geschenkje. 

Boodschappenlijstje

voor 25 tot 30 koekjes

  • 300 gram zelfrijzende bloem 
  • 225 gram boter
  • 175 gram suiker 
  • 1 ei
  • bloemsuiker

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Klop de boter tot een romige massa en voeg er vervolgens de suiker aan toe.
  3. Zeef de bloem en meng het ei en de gezeefde bloem onder het mengsel.
  4. Kneed het geheel tot een deegbal die je in plastic folie wikkelt.
  5. Laat het geheel 25 minuten rusten in de koelkast.
  6. Bestrooi je werkoppervlak met een restje bloem en rol het deeg uit.
  7. Steek figuurtjes uit het deeg, dit kunnen bv.: sterretjes of kerstboompjes zijn.
  8. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er vervolgens de koekjes op.
  9. Bak de koekjes 15 minuten op 180°C 
  10. Laat de koekjes afkoelen en bestrooi ze met bloemsuiker.

Zijn jouw kerstkoekjes een foto waard? Deel ‘m dan gerust op onze Facebookpagina!

Wij wensen jullie alvast veel bakplezier & fijne feestdagen.

Fotocredit: Monika Grabkowska