Zin in avocado, maar is hij nog niet rijp genoeg? Vervelend! Gelukkig kan je het proces versnellen door enkele trucjes toe te passen. Wij vertellen je hoe je die avocado sneller laat rijpen!

1. Leg je avocado in de buurt van bananen

Bananen rijpen enorm snel, dat heb je waarschijnlijk wel al gemerkt. Dat komt doordat ze etheen produceren: een gas dat het rijpingsproces stimuleert. Door je avocado naast de bananen in de fruitschaal te leggen, is hij op 1 à 2 dagen eetklaar.

Zo rijpt je avocado sneller - flashmagazine.be

2. Leg je avocado in de zon

De warmte van de zon geeft het rijpen van je avocado een echte boost. Leg hem dus in de vlakke zon of op de vensterbank.

Zo rijpt je avocado sneller - flashmagazine.be

3. Gebruik een papieren zak of leg hem in een bokaal met rijst

Door je avocado af te sluiten creëer je een soort mini-serre voor etheengas. Zo is je avocado ongetwijfeld sneller rijp.

Zo rijpt je avocado sneller - flashmagazine.be

4. Gebruik de oven

Kan het geen kwaad dat de avocado zacht is, dan is de oven een handig hulpmiddeltje. Ideaal wanneer je guacamole maakt dus!

Wikkel de avocado in aluminiumfolie en leg hem in de oven op 90°C. Haal je avocado uit de oven als hij zacht genoeg is. Dit kan 10 tot 50 minuten duren, afhankelijk van hoe rijp het fruit al was. Laten afkoelen en klaar!

Zo rijpt je avocado sneller - flashmagazine.be

Ook voor het snijden van een avocado hebben wij enkele handige tips!