Met goede ingrediënten heb je niet veel nodig voor een lekker gerecht. Dat geldt ook voor deze Italiaanse salade van tomaten en burrata met basilicumolie. Heerlijk fris en superlekker met knapperige ciabatta of crackers en perfect bij pasta.

Het recept voor de smakelijke lasagne alla Norma con ricotta? Dat vind je terug in de april editie van Flash Magazine. Serveer deze salade als bijgerecht erbij en smullen maar!

Ingrediënten

  • 400 à 500g cherrytomaten (verschillend van kleur)
  • 2 teentjes look
  • lekkere olijfolie
  • 2tl gerijpte balsamicoazijn
  • flinke bos basilicum
  • zeste en sap van 1 limoen
  • 90g rucola
  • 2 bollen burrata
  • peper
  • zout

Aan de slag!

Verwarm eerst je oven voor op 180°C. Meng daarna de cherrytomaten met de olijfolie, peper van de molen en geplette look. Bak ze uiteindelijk 45 minuten in de oven en besprenkel met balsamicoazijn. Laat afkoelen.

Maak de basilicumolie door blaadjes basilicum te plukken en ze te mixen in een blender met 6 theelepels olijfolie, limoensap en zeste. Kruid vervolgens af met peter en zout.

Schik de geroosterde tomaten op een schotel met de rucola en de burrata. Besprenkel met de gemaakte basilicumolie.

Tip

Je kan deze salade eten als lunch met een lekker stuk brood of als bijgerecht bij een rijkelijke lasagne alla Norma.

Pastadeeg maken

Het geheim van lekkere pasta? Dat zit in de bloem. Voor de rest is pastadeeg maken heel gemakkelijk. Je ontdekt het in dit filmpje!