Met de start van het schooljaar in het vooruitzicht, gaan we binnenkort weer brooddozen vullen en tussendoortjes meegeven. Gelukkig heeft onze provincie een rijkelijk gevulde schatkist boordevol vers fruit, het ideale tussendoortje voor jong en oud! 

Blauwe bessen

Blauwe bessen behoren tot de superfoods, want het zijn echte ‘antioxidantenbommetjes’. Antioxidanten zijn stoffen die onder meer zorgen voor een goede weerstand en de bescherming van de huid.

Frambozen

Frambozen bevatten ontzettend veel gezonde stoffen. Eén daarvan is foliumzuur, of vitamine B11. Deze stof helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen in het beenmerg. Vrouwen die zwanger willen worden, krijgen het advies extra foliumzuur te nemen. 

  • Limburgse frambozen kan je bijvoorbeeld vinden bij Haspengauws Kleinfruit in Gingelom. Je kan er ook deelnemen aan een bedrijfsrondleiding.  

Appels & Peren

Wist je dat een peer zinkt en een appel blijft drijven? Dit komt omdat een appel voor 25% uit lucht bestaat en dus lichter is dan water en een peer niet. 

Appels & peren vind je op een heleboel plaatsen in Limburg. Als je zélf graag eens wil plukken, kan je onder meer hier terecht:

  • Jorishoeve in Gingelom // De Nieuwe Hof in Sint-Truiden // PIPO in Sint- Truiden – info via Toerisme Sint-Truiden
  • Fruitbedrijf Peeters in Nieuwekerken – info via www.nieuwekerken.be 

 

DELEN