Wil jij dit jaar gezonder eten, maar vind je het moeilijk om je healthy habits ook tijdens het lunchen op kantoor vol te houden? Met deze tips gaat het makkelijker dan je denkt. Let op: je collega’s gaan er mogelijks van watertanden.

1/ Voorbereiding is alles

Wanneer je die gezonde levensstijl een kans wilt geven, is voorbereiding uiterst belangrijk. Wanneer we honger hebben, moet het snel gaan. Als we dan nog naar de winkel moeten, maken we ongetwijfeld foute keuzes. Dat geldt ook tijdens de lunchpauze. Heb je die middag niets voorzien, dan is een belegd broodje – of erger: een pakje friet mét curryworst –  snel besteld. Stel daarom de avond voordien je lunch al samen, zo wordt de kans op slechte keuzes erg klein.

2/ Restjes zijn (t)op

’s Avonds bewust wat meer maken, is trouwens ook geen slecht idee. Bewaar de overschot in afzonderlijke potjes in de koelkast of diepvriezer zodat je ze makkelijk mee naar het werk kunt nemen. Op die manier geniet je ook ’s middags van een lekkere en gezonde maaltijd. Soep is een makkelijke optie, maar ook (spelt)pasta met kip en tomaat of quinoa met feta en komkommer kunnen de volgende dag echt smaken. 

3/ Winterse salade

Salades zijn in de zomer heel populair, maar worden in de winter soms vergeten. Toch zijn er tal van heerlijke winterse salades die je een lunch boordevol vitaminen kunnen bezorgen. Voeg tijdens de koudste maanden van het jaar een warm ingrediënt toe aan je salade, zoals geitenkaas of zoete aardappel, en je kikkert er helemaal van op! 

4/ Broodje 2.0

Vind je het moeilijk om die wekelijkse broodjeslunch af te slaan? Niet als je een waardig alternatief hebt! Wat dacht je van (havermout)wraps met zalm of summer rolls gevuld met knapperige groentjes? Deze gezonde gerechtjes bezorgen je een gevuld gevoel zonder dat je na het lunchen op kantoor met een dipje moet afrekenen. Wedden dat jouw suggestie ook door je collega’s gesmaakt zal worden? 

5/ Verwen jezelf

Wil je je kans op slagen vergroten? Zorg dan voor leuke extra’s zoals een fijne doosjes of herbruikbare folies om al dat lekkers in op te bergen. Het is niet alleen leuker, maar ook veel beter voor het milieu!