We weten ondertussen dat we genderbevestiging zoveel mogelijk moeten vermijden, maar als het om eten gaat, heeft de man toch zijn voorkeuren. En waarom niet? We noemen het ‘dude food’. We leggen de calorieënteller even heel ver weg en spitsen ons op puur genieten. De rest is voor morgen. We zetten je alvast wat populaire gerechten voor mannenvoer op het menu. Eet je mee?

Jack houdt steak

Zin in een steak met Jack Daniel’s? Zo maak je ‘m.

Mannenvoer: koken met je onderbuik - Flashmagazine

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 entrecotes
  • 120 ml Jack Daniel’s
  • 120 ml sojasaus
  • 5 ml olijfolie
  • 15 g Dijon mosterd
  • 60 g lichtbruine suiker
  • 3 teentjes knoflook
  • gemalen peper

Aan de slag!

  1. Snij de knoflook in fijne stukjes.
  2. Vervolgens doe je de Jack Daniel’s, sojasaus, olijfolie, mosterd, suiker, knoflook en peper bij elkaar in een mengkom en mixen maar.
  3. Overgiet de entrecotes goed, zodat ze kunnen marineren.
  4. Laat alles laten rusten in de koelkast. Dat kan trouwens al een dag van tevoren.
  5. Eens uit de koelkast, laten opwarmen op kamertemperatuur. Ondertussen zet je de grillpan aan, zo heet mogelijk. Doe er een beetje olie in.
  6. Haal de steaks uit de marinade en leg ze in de hete pan. Draai om, afhankelijk van je persoonlijke smaak.
  7. Eens ze zijn gebakken, even laten rusten voordat je ze snijdt. Serveren met je favoriete groenten of andere bijgerechtjes. Koud biertje erbij en klaar!

Uienringen op zijn mannelijkst

Nog zo een topper uit de ‘dude food’-stal. En snel klaar.

Mannenvoer: koken met je onderbuik - Flashmagazine

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 uien
  • plakjes spek

Aan de slag!

  1. Zet de frituurpan aan en warm hem op tot 180°C.
  2. Schil ondertussen de uien en snij ze in ringen.
  3. Doe een plakje spek rond de uiringen en zet vast met een satéprikker.
  4. Laat de ringen nu langzaam in de hete frituurpan zakken en bak ongeveer 3 à 4 minuten. Als ze klaar zijn, even laten uitlekken op een stuk keukenrol. 

Tip: bekleed de binnenkant van een kom met keukenrol voor optimaal absorberen van overtollig vet.

Who let the hotdogs out!

Wie kent ze niet: overheerlijke hotdogs die je uit het vuistje kunt eten. Trakteer jezelf op deze lekkernij.

Mannenvoer: koken met je onderbuik - Flashmagazine

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 hotdogs
  • 4 witte picolo’s/sandwichen
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 4 plakken spek
  • zout

Aan de slag!

  1. Snij de paprika in blokjes en de uien in reepjes.
  2. Zet een pan op een middelhoog vuur en doe er een scheutje olie in. Doe de ui erbij en voeg zout toe. Laat ze langzaam fruiten. Ze mogen gerust een bruin kleurtje krijgen. Wel af en toe roeren.
  3. Wikkel een plakje spek rond de hotdogworstjes. De cocktailprikker houdt alles bij elkaar. Bak ze in een andere pan en draai ze regelmatig om.
  4. Als de worstjes bijna klaar zijn, snij dan de broodjes open, maar met nog één zijde aan elkaar vast.
  5. Leg de hotdog erin, voeg de uitjes en paprika toe en smikkelen maar! Je kan ook nog gaan voor extra toppings zoals mayo, mosterd of ketchup om het geheel nog wat kruidiger te maken. 

Naast dit mannenvoer hebben we ook nog heel veel andere lekkere recepten waaruit je kan kiezen!