Er is één vraag die we allemaal wel al eens gesteld hebben: “Wat gaan we eten deze avond?” Altijd hetzelfde is namelijk maar saai en uit eten gaan is niet zo goed voor de portemonnee. Wil je in je vrije tijd dus wat meer koken, maar weet je niet goed wat? Laat je dan inspireren door deze 6 kookboeken die wij voor jou hebben uitgekozen.

Fast Food – Sandra Bekkari

Sandra Bekkari staat bekend om haar gezonde kookboeken en eigen kookprogramma ‘Open keuken met Sandra Bekkari’. Met dit boek wilt ze haar lezers dan ook laten zien dat gezond eten niet altijd moeilijk is. De titel ‘Fast Food’ verklapt het al. Bekkari heeft 80 snelle en gezonde recepten voor jou samengesteld die je heel eenvoudig kan maken. De dagen van ‘geen tijd-smoesjes’ zijn voorbij!

Met deze kookboeken word jij de chef in huis

Karola’s Kitchen – Karola Olaerts

De Belgische voedingswetenschapper, schrijfster en blogster zet de lezer op weg om de juiste keuze te maken en gezond te eten. Ze helpt je om de theorie gemakkelijk in de praktijk om te zetten. Karola Olaerts beschrijft de dagelijkse strijd met het inkopen van de ingrediënten, de meal prepping en het bewaren van voedsel. Ze schreef dit boek aan de hand van achtergrondinformatie over haar strijd met eten, eerlijke anekdotes en eenvoudige recepten.

Met deze kookboeken word jij de chef in huis

Plan Vegan – Nathalie Meskens

Het is niet gemakkelijk om je eetpatroon volledig om te gooien. Toch is het Nathalie Meskens twee jaar geleden gelukt. In dit boek neemt ze je mee op haar veganistisch avontuur. Naast de 100 veganistische recepten geeft ‘Plan Vegan’ de lezer wat tips en tricks om bewuster met je lichaam en je omgeving om te gaan. Volgens haar is veganisme trouwens geen trend meer, maar een levenswijze. Kan Nathalie Meskens jou overtuigen om te switchen?

Met deze kookboeken word jij de chef in huis

Project gezond: afvallen met gezond en vooral lekker eten – Natalia Rakhorst en Walter Rakhorst

Heerlijk kunnen genieten van lekker eten en tegelijkertijd afvallen. Dat lijkt ons wel heel moeilijk… Maar Natalia Rakhost en haar partner Walter Rakhorst denken hier wel anders over. Het duo begon in 2015 met een online afslankprogramma. Vele leden vroegen om alle informatie om te zetten in een kookboek. In ‘Project Gezond’ goten ze 8 weekmenu’s en 40 lekkere recepten samen met heel wat informatie over afvallen. Wie had gedacht dat afvallen zo leuk kon zijn?

Met deze kookboeken word jij de chef in huis

5 ingrediënten – Jamie Oliver

De wereldberoemde Britse chef-kok laat er geen gras over groeien. Jamie Oliver stelde 130 (!) recepten op die je met maar 5 ingrediënten kan maken. Elk gerecht heeft niet meer dan 30 minuten bereidingstijd nodig. Het boek bevat ook vegetarische recepten. Elk recept bevat bovendien informatie over de portiegrootte, de voedingswaarden en het aantal calorieën.

Met deze kookboeken word jij de chef in huis

Lekker & makkelijk koolhydraatarm – Anna-Karina van Denderen 

Van Denderen lokt met haar foodblog KoolhydraatarmRecept.nl maandelijks honderdduizenden bezoekers. In amper twee jaar tijd groeide het uit tot het populairste foodblog van Nederland. Met ‘Lekker & makkelijk koolhydraatarm’ biedt ze haar lezers maar liefst 120 koolhydraatarme recepten aan, die vrijwel heel simpel zijn en heel lekker smaken. Alle recepten zijn suikervrij en dus zeer geschikt voor mensen die diabetes type 2 hebben.

Met deze kookboeken word jij de chef in huis

Simpel – Yotam Ottolenghi

Het boek ‘Simpel’ bevat 140 simpele gerechten met minimale inspanning en maximaal genot. De titel beschrijft niet enkel het boek, maar ook zijn motto. Alle gerechten zijn in minder dan 30 minuten gemaakt met maximum 10 ingrediënten die de meeste mensen wel op voorraad hebben. Je kan de eenvoudige gerechten de dag ervoor klaarmaken en terwijl het in de oven zit lekker luieren in de zetel!

Met deze kookboeken word jij de chef in huis

Naast deze kookboeken op zoek naar nog meer inspiratie? Duik dan eens in onze recepten online