Zoveel smaken, zoveel bereidingen. Met mosselen kan je echt alle kanten uit. Daarom gaven wij je de afgelopen week enkele heerlijke mosselrecepten mee. Vandaag geven we je nog een derde en laatste recept mee. Namelijk mosselen met groenteblokjes.

Dit moet je in huis hebben

  • halve ui
  • 60 gram wortelen
  • 60 gram selder
  • 2 kg mosselen
  • olijfolie
  • 3 dl droge witte wijn
  • saffraandraadjes
  • peper
  • zout

Zo maak je deze mosselen met groenteblokjes 

Beginnen doe je door een halve ui in fijne blokjes te snijden. Dit doe je samen met de wortelen, de prei en de selder. Probeer de blokjes ongeveer 2 mm groot te maken. Nadat je de groenten gepoetst en versneden hebt, begin je de mosselen te kuisen.

Heb je dit alles klaar? Dan begin je alles samen te stoven in 2 eetlepels olijfolie. Dit doe je twee minuten lang. Blus dit stoofsel nadien met 3 dl droge witte wijn en strooi er een tiental saffraandraadjes over. Leg het deksel op de pan en laat het geheel nog 5 minuten koken op een middelmatig vuur. Tenslotte kan je alles nog meer op smaak brengen met peper en zout.

Smakelijk!


De vorige mosselrecepten gemist? Je ontdekt ze hier.