Hoewel het Hof van Cleve van Peter Goossens het enige restaurant met drie sterren blijft, deelt de Michelingids dit jaar er toch ook enkele nieuwe uit. Benieuwd waar in Limburg ze op culinair topniveau koken en wie de nieuwe Michelinsterren van 2020 kregen toegewezen?

Cuchara, Lommel

Chef Jan Tournier neemt je in Cuchara mee op een gastronomische reis naar de essentie van de smaken. Hierbij houdt hij wel steeds rekening met het visuele aspect. De creativiteit spat hier dan ook van de borden. Die werkwijze leverde hem een tijdje geleden al een Michelinster op, maar nu werd hij beloond met een tweede.

Nieuwe Michelinsterren 2020 in Limburg - Flashmagazine
© Instagram: Marieboulyphoto

Ogst, Hasselt

Chef Sebastien Wygaerts vierde niet alleen het 5-jarig jubileum van Ogst, maar mocht ook zijn eerste Michelinster in ontvangst nemen op dezelfde dag. Hier geniet je van gerechten klaargemaakt met verse oogst en oog voor detail.

Nieuwe Michelinsterren 2020 in Limburg - Flashmagazine
© Ogst

Naast de restaurants die de nieuwe Michelinsterren van 2020 kregen, zijn er ook nog heel wat andere plekken in Limburg die ooit al een Michelinster in de wacht wisten te slepen. Zo zijn er nog 9 andere gastronomische toppers die er eentje hebben en 2 waar je kan genieten van een 2-sterrenmenu. Wij bezorgen je een overzicht!