Outdoor cooking is ‘back to basics’. Respect voor de producten die je gebruikt en geduld tijdens het bereiden, leiden tot de mooiste gerechten. Buiten koken is een trend die alleen nog maar verder groeit en waarbij delen centraal staat: samen koken, eten, ervaringen delen en recepten uitwisselen… Precies daarvoor zijn de ‘WildHogs’ hun speciaalzaak gestart. Als geen ander weten ze alles over de laatste trends in het ‘outdoor cooking’-landschap.

“Met het gezin een heerlijke dag doorbrengen en de mooiste gerechten en hapjes klaarmaken op open vuur en barbecue staat bovenaan de lijst van onze favoriete tijdverdrijven.”

WildHogs

Marc van Herk, Mario Nieuwenhuizen en Fré Antonis besloten een motortrip te plannen om hun ‘midlife’ vorm te geven. Al snel bleek hun liefde voor de buitenkeuken groter dan de drang naar kilometers maken, en dat niet is toevallig! Met Michelin-ervaring op zak heeft Marc tal van restaurants uitgebaat in de Limburgse Kempen en runt Mario hotel ‘De Zevensprong’ (Achel). Het duo scoorde zéér hoog bij het televisieprogramma ‘Grillmasters’ en neemt deel aan internationale wedstrijden. Samen met Fré runnen ze vandaag ‘Wildhogs BBQ’ (Peer) waar je terecht kan voor kookadvies, barbequemateriaal én op houtskool bereide take-away. 

Digitaal buiten koken met de “Masterbuilt Gravity 800”

Het allernieuwste is deze barbecue die houtskool als brandstof heeft, maar die je volledig digitaal kan besturen. Zelfs met je telefoon vanop afstand! Je vult de zijkant met houtskool of briketten en hebt slechts één aanmaakblokje nodig. Al na 10 minuten is het toestel heet genoeg om te grillen en in 15 minuten warm genoeg als pizza-oven! Vanaf dan is alles controleerbaar via het displaypanel of via je telefoon. De temperatuur en kerntemperaturen zijn tot in 4 afzonderlijke stukken regelbaar. Echt iets om mee uit te pakken bij je vrienden!

BBQ-tip: Let op dat je houtskool van goede kwaliteit gebruikt. Kook zéker niet te heet, want haastig koken werkt nooit.

Shotgun Shells

Een leuk recept voor een lekker hapje dat in België nog niet zo veel bekendheid geniet, zijn ‘Shotgun Shells’. Heerlijk gekruid gehakt van rund, varken, kalf of lam dat je pikant op smaak brengt met specerijen of een goede rub. Dit gehakt gebruik je om canneloni te vullen die je omwikkelt met spek of bacon. Eerst langzaam garen op de barbecue, daarna in een schaal rijkelijk met kaas gratineren. Deze zijn ook regelmatig te bestellen bij ‘WildHogs’, maar zelf maken is natuurlijk minstens zo leuk! Het volledige recept vind je hier.

 

DELEN