Een paprika grillen is gemakkelijk en het zijn echte smaakbommen. Ze zijn verrukkelijk in een salade of op een broodje, bij een vis- of vleesgerecht, maar ook bij een barbecue.

Lekker én gezond

Het grillen van rode en gele paprika’s geeft de smaak van je soepen en pastasauzen een enorme boost. Als je ze bijvoorbeeld gebruikt in een paprikasaus, zal je merken dat ze veel intenser wordt. In de Flash, Puur & Ziezo editie van maart ontdek je trouwens een lekker recept voor courgetti met geroosterde paprikasaus en kipblokjes. Heb jij het al uitgetest? Bovendien zijn gegrilde paprika’s niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond en rijk aan vitamine C en foliumzuur.

Video

Wil jij weten hoe je het best paprika’s grilt? Bekijk dan snel onze video hieronder en leer het stap voor stap!

Wat heb je nodig?

  • Bakplaat met bakpapier
  • Paprika’s
  • Plastic zakje
  • Mesje

Aan de slag!

  1. Maak de paprika’s schoon.
  2. Zet ze gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.
  3. Laat de geroosterde paprika’s afkoelen in een afgesloten plastic zakje.
  4. Schil ze als ze afgekoeld zijn.
  5. Smullen maar!

Wil je naast het leren grillen van een paprika, ook weten hoe je spring rolls moet rollen? Bekijk dan snel onze leuke video die je het uitlegt! Voor meer recepten kan je altijd terecht op onze Facebookpagina.