Als je met Valentijn aan tafel gaat met je geliefde, is een heerlijk nagerecht de kers, of beter, de framboos op de taart. Pavlova, vernoemd naar de Russische prima ballerina Anna Pavlova, is een geweldig lekker dessert. 

pavlova-met-frambozen-en-chocolade

Wat heb je nodig voor de meringue? 

  • 6 eiwitten 
  • 60 g pure chocolade 
  • 250 g suiker 
  • 3 eetl. cacaopoeder 
  • 1 koffiel. rodewijnazijn 
  • 1 snuifje zout 

 Wat heb je nodig voor de mascarponecrème? 

  • 250 g mascarpone 
  • 2 dl room (min. 30 % V.G.) 
  • 50 g bloemsuiker 
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • Voor de afwerking: 
  • 125 g frambozen 
  • 60 g pure chocolade 

Staat alles klaar? Yes! Dan kan je nu beginnen aan de pavlova! 

Hak 60 g pure chocolade grof voor de meringue en maak schilfers van 60 pure chocolade voor de afwerking. 

Verwarm de oven voor op 140 °C. Bereiding20 min. + 1 u. 15 min. in de oven + afkoelen. Klop de eiwitten samen met het zout stijf. Voeg de suiker toe en klop nog 10 min. op tot een glanzend geheel. 

Zeef het cacaopoeder boven de opgeklopte eiwitten en meng voorzichtig onder elkaar (er mogen geen witte strepen meer zijn). Voeg de rodewijnazijn en de grofgehakte chocolade toe. Bedek een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel (Ø 25 cm) op met een potlood. Verdeel de eiwitmengeling met een eetlepel over de cirkel en zorg dat ze overal even dik is. Zet 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de ovendeur een beetje open en laat de meringue volledig afkoelen. Klop ondertussen de room stijf en meng met de mascarpone, de bloemsuiker en de vanillesuiker. Zet de pavlova op een serveerschaal en verdeel er de mascarponemengeling over. Werk af met de frambozen en de chocoladeschilfers. 

Liefde gaat door de maag. Geniet van jullie Pavlova. 

Ben je nog op zoek naar een heerlijk hoofdgerecht? Probeer zeker de kreeft met engelenhaarpasta een keertje!