Dankzij deze quinoasalade zet jij meer groenten op tafel.

De dieetboeken van Sandra Bekkari bereiken steeds de eerste plaats in de verkoopranglijsten. Haar evangelie voor een gezonder leven berust op 7 tips.

Het idee is simpel: met meer aandacht eten – wie de tijd neemt om smaken echt op te nemen, zal sneller voldaan zijn –, noteren wat en wanneer je eet, drinken voordat je dorst hebt, ontbijten als een koning, tussendoortjes niet schuwen, variëren met superfoods, bewegen… Maar de cruciale stap is het eten van meer groenten. Per dag een half bord lekkers uit de moestuin is aanbevolen.

Groenten - quinoasalade

Daarom geven we je het recept van een heerlijke quinoasalade mee.

Ingrediënten quinoasalade voor 4 personen

  • 125 g quinoa
  • 1 groentebouillonblokje
  • 75 g fetakaas
  • 1/2 komkommer
  • een handvol verse basilicum
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 2 el olijfolie
  • het sap van 1 citroen
  • peper & zout
  • 1 eetlepel platte peterselie

Bereiding quinoasalade 

  1. Spoel de quinoa in een fijnmazige zeef onder de kraan en laat hem daarna uitlekken.
  2. Kook de graantjes ongeveer 10 minuten in een halve liter groentebouillon, met het deksel op de pan. Ze zijn klaar als de kiempjes van de korreltjes loslaten.
  3. Laat de quinoa afkoelen.
  4. Vierendeel de komkommer in de lengte en snij de stukken in blokjes.
  5. Verdeel de fetakaas in kleine blokjes.
  6. Hak de basilicum en de platte peterselie grof.
  7. Verwijder de pitjes van de paprika en snij de rest in blokjes.
  8. Vierendeel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  9. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
  10. Meng in een grote kom de feta, komkommerblokjes, basilicum, peterselie lente-uitjes, tomatenblokjes en look onder elkaar.
  11. Roer het citroensap en de olijfolie onder elkaar en meng dit voorzichtig maar zorgvuldig onder de groenten.
  12. Meng de quinoa onder de groenten. Breng de salade op smaak met peper en zout en werf af met enkele basilicumblaadjes.

De totale bereiding van dit gerecht neemt 35 minuten in beslag.  Smakelijk!

Liever een stevige portie nacho’s op het menu? Ontdek dan hier ons recept voor nacho’s met chili sin carne!