De bagel: gekenmerkt door zijn karakteristieke gat. Deze broodjes zijn niet echt luchtig, maar eerder stevig. De basis voor elke bagel is roomkaas. Wat je verder ertussen doet, kan je eindeloos variëren. Hierbij alvast het recept voor één van onze favorieten. Eet smakelijk!

Recept: bagel voor de lunch - Flashmagazine

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 bagels
  • Roomkaas
  • Rucola
  • 1 aubergine
  • 1 avocado
  • 4 sneden Italiaanse ham
  • 1 tomaat
  • Preischeuten
  • Pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Aan de slag!

  1. Bak de bagels volgens de verpakking.
  2. Snij de aubergine in plakken van 0,5 cm dik. Besprenkel ze daarna met olijfolie en kruid af met peper en zout. Gril ze vervolgens in een grillpan of paninigrill. Leg ze uiteindelijk in een schaal en overgiet rijkelijk met olijfolie.
  3. Snij de avocado en tomaat in dunne schijfjes.
  4. Beleg de bagel ten slotte als volgt: eerst besmeren met roomkaas, daarop schik je de rucola, gegrilde aubergine, tomaat, avocado, Italiaanse ham, preischeuten en pijnboompitjes.

TIP: eet je deze bagel onmiddellijk op, bak dan een spiegeleitje en leg dit als laatste erop voordat je hem toelegt!

Niets voor jou? Neem dan een kijkje tussen onze recepten voor nog heel wat anders lekkers! Of hou onze Facebookpagina in de gaten voor meer leuke artikels elke dag online.