Heb je een paar bananen die te rijp zijn om nog op te eten? Gooi ze zeker niet weg, want van overrijpe bananen maak je een lekkere cake! Goed voor je portemonnee én de afvalberg.

Ingrediënten

  • 250g zelfrijzende bloem
  • eventueel 1 theelepel baksoda
  • 115g boter
  • snuifje zout
  • 115g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 500g overrijpe bananen
  • eventueel nootjes of gedroogde bessen

Aan de slag!

Meng de bloem, baksoda en zout in een grote kom. Mix daarna de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar. Roer de eieren en geplette bananen erdoor totdat alles goed gemengd is. Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer door elkaar. Doe het mengsel in een ingevette cakevorm. Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat de cake 10 minuten afkoelen alvorens je hem uit de vorm haalt.

Smullen maar!

Toch meer fan van een traditionele cake? Probeer dan deze gezondere variant op een vanillecake eens uit!