Heb je een paar bananen die er niet meer zo lekker uitzien en eigenlijk gewoon te rijp zijn om nog op te eten? Gooi ze dan zeker niet weg, want van overrijpe bananen maak je nog altijd een lekkere cake! Goed voor je portemonnee én de afvalberg. Lees dus snel verder…

Ingrediënten

  • 250g zelfrijzende bloem
  • eventueel 1 theelepel baksoda
  • 115g boter
  • snuifje zout
  • 115g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 500g overrijpe bananen
  • eventueel nootjes of gedroogde bessen

Aan de slag!

Meng als eerste de bloem, de baksoda en het zout in een grote kom. Mix daarna de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar. Roer dan de eieren en geplette bananen erdoor, totdat alles goed gemengd is. Giet vervolgens het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer alles door elkaar. Doe het mengsel uiteindelijk in een cakevorm die je hebt ingevet. Bak de cake tot slot 60 à 65 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat de cake nadien nog zo’n 10 minuten afkoelen alvorens je hem uit de vorm haalt.

Smullen maar!

Toch meer fan van een traditionele cake dan van een bananen cake? Probeer dan deze gezondere variant op een vanillecake eens uit. Ook heel lekker!