Pasen komt eraan. Laat deze dag nu net hand in hand gaan met heerlijk brunchen met de ganse familie. Wil je dit jaar verrassend uit de hoek komen? Serveer dan zeker deze bodemtaart met asperges en zalm: makkelijk, snel en lekker voor groot én klein! 

Ingrediënten bodemtaart met asperges en zalm:

  • 400 gram witte asperges
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 rol bladerdeel
  • 2 eieren
  • 100 gram smeerbare geitenkaas
  • 1 ui
  • kruiden naar keuze om af te werken

Rol die mouwen maar op, want daar gaan we:

  1. Verwarm de oven op 200 °C
  2. Kook de asperges +/- 5 minuten tot ze beetgaar zijn
  3. Hak de asperges in kleine stukjes
  4. Kook 1 ei
  5. Rol het bladerdeeg (incl. bakpapier) uit over de bakplaat
  6. Rol de zijkanten op tot een opstaand randje
  7. Besmeer het bladerdeeg met de geitenkaas
  8. Verdeel de aspergestukjes en de zalm over het bladerdeeg
  9. Snij de ui in ringetjes en verdeel over de asperges
  10. Werk af met kruiden naar keuze
  11. Gebruik het eigeel van het tweede ei om de randen van het bladerdeeg in te smeren
  12. Bak de bodemtaart 25 minuten op 200 °C
  13. Werk de bodemtaart af met het eerste (hardgekookte) ei

Deze bodemtaart kan geserveerd worden als hoofdgerecht voor 2 personen, voorzien van een fris lenteslaatje, of als hapje voor 8 personen. Smakelijk!

Eerder op zoek naar iets zoet? Wat dacht je van deze Vegan Frambozen cheesecake?