Deze smeuïge brownies in combinatie met frisse, zoetzure frambozen zijn héérlijk!

Ingrediënten  

  • 300 g pure chocolade
  • 375 g boter
  • 6 eieren
  • 450 g suiker
  • 90 g patisseriebloem
  • 120 g cacaopoeder
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 50 g gemalen notenmengeling
  • 150 g verse frambozen

Aan de slag

1. Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in blokjes. Laat de boter en de chocolade zacht, au bain-marie, smelten.

2. Klop de eieren tot een luchtige en schuimige massa. Voeg de suiker toe zodra de eitjes luchtig geklopt zijn. Laat alles nog even mengen tot je een bleek schuimig mengsel krijgt.

3. Zeef de afgewogen hoeveelheid bloem, samen met het cacaopoeder en het bakpoeder.

4. Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij de opgeklopte eieren en roer om. Voeg ook de bloem met cacaopoeder en bakpoeder toe en meng tot een glad beslag. Als laatste meng je er de gemalen notenmengeling onder.

5. Schenk het chocoladebeslag in een beboterde ovenschaal. Strijk het vlak en leg er, verspreid, de frambozen op.

6. Bak het beslag zo’n 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. De baktijd is afhankelijk van de grote van je ovenschaal en je oven, het mag niet meer lopend zijn maar ook niet uitgebakken. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de brownies nog zacht en vochtig is.

7. Verdeel het, na afkoelen, voorzichtig in vierkantjes van zo’n 5 x 5 cm.

 

Bakpapier overbodig! 

De ontwerpers van BergHOFF hebben
deze cakevorm in hun Gem-collectie, gemaakt van lichtgewicht koolstofstaal met een hoogwaardige antiaanbaklaag die écht werkt. Met handige rasterlijnen om eenvoudig te portioneren met het handige snijdinstrument. Dat zit in het deksel met inklapbare handgrepen, ideaal om mee te nemen.

berghoffworldwide.com

DELEN