Deze bruschetta zijn heerlijk als voorgerecht of als lunch. Houd het vooral simpel, dat is het allerlekkerst. Gebruik zeker ook verse producten. Zo zijn smaakvolle tomaatjes heel belangrijk voor een optimale smaak. Lees snel verder voor het gemakkelijke receptje dat zorgt voor heel wat lekkers…

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 1 stokbrood
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 2 teentjes look
  • een handvol basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept: bruschetta - Flashmagazine

Aan de slag!

  1. Snij allereerst de tomaatjes in kleine stukjes. Plet daarna 1 teentje look en hak de basilicumblaadjes fijn. 
  2. Voeg alles samen in een voldoende ruime kom, overgiet vervolgens het geheel met een scheutje olijfolie en kruid uiteindelijk af met peper en zout. Laat alles +/- 30 min. rustig marineren.
  3. Snij het stokbrood overlangs door en dan in stukken van ongeveer 10 cm breed. Grill ze erna lekker krokant in een panini grill.
  4. Wrijf het gegrilde brood in met een teentje look en beleg ze ten slotte met de gemarineerde tomaatjes. Nu moet je enkel nog genieten.

Smakelijk!

Wist je trouwens dat, net zoals deze bruschetta, een Italiaanse salade van tomaten en burrata met basilicumolie ook een heerlijk lunchgerecht is?

Hou ook onze Facebookpagina in de gaten als je wil smullen van nog meer lekkers!