We zijn al half maart voorbij en kunnen de zomer al bijna voelen, of proeven! Heb je nood aan wat extra vitamientjes en heb je zin om iets nieuws te proberen? Dan hebben wij het ideale recept voor jou: confituur van pompelmoes.

Pompelmoezen zijn het hele jaar door te verkrijgen, maar toch zijn zijn ze het lekkerst in de maand maart. Heerlijk om gewoon zo te eten, maar heb je al eens gedacht om er confituur van te maken? Zo doe je het.

Ingrediënten

  • 2kg gele (desnoods roze) pompelmoezen of 1l sap
  • 10g voorgekookte zesten van niet bespoten sinaasappel
  • 800g gries of kristalsuiker
  • sap van 2 citroenen
  • 6g agar-agar

Aan de slag!

  1. Pers de pompelmoezen en citroenen en vang het sap op.
  2. Filter het sap door een zeef. Wil je een heldere gelei? Filter dan een tweede keer door het sap nogmaals door een natte theedoek te gieten.
  3. Giet het sap in de confituurkookpot, voeg er de suiker en de voorgekookte zesten aan toe.
  4. Laat de suiker oplossen op een laag vuurtje. Zorg dat je regelmatig roert in het mengsel.
  5. Breng het aan de kook en laat 6 minuten goed doorkoken. Blijf regelmatig roeren.
  6. Schuim de confituur af, voeg de agar-agar eraan toe en laat het terug 1 minuut doorkoken.
  7. Giet de confituur over in glazen confituurpotjes met een schroefdeksel en draai ze meteen dicht. Draai de potten om met het deksel naar beneden om af te koelen.

Deze confituur van pompelmoes is een leuke variant op de klassieke aardbeienconfituur én zit boordevol vitamine C. Krijg jij er ook al zin in?

Bron: De confituren van Marleen