Couscous is heerlijk, snel klaar en handig, je kan het koud of warm serveren. Maak dus voldoende want dit is de perfecte vulling voor de lunchbox van jou of je kinderen!

Ingrediënten 

  • +/-400 g kipfilet
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 4 kleine sjalotten
  • 100 g rozijnen
  • 225 g couscous
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 250 g griekse yoghurt
  • 550 ml water
  • granaatappelpitjes
  • ras el hanout
  • za’atar
  • kaneel
  • pikante olie
  • citroensap
  • honing

Aan de slag

 1. Snij de kipfilet in reepjes. De courgette en aubergine eerst schijven en dan in twee. De paprika snij je in blokjes, de sjalotten in partjes.

2. Kruid de kippenreepjes rijkelijk met ras el hanout, za’atar en kaneel. Bak de kip en de groentjes één voor één kort aan in een (grill)pan.

3. Brengt het water met het bouillonblokje aan de kook. 

4. Leg de groenten, de rozijntjes en de kip in een ovenschaal en overgiet met 250 ml bouillon. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 20 minuten.

5. Doe de couscous in een ruime schaal en overgiet met de resterende bouillon. Roer goed door en schenk er een scheutje olijfolie bij. Laat afgedekt rusten en roer na een 5-tal minuutjes los.

6. Breng de griekse yogurt op smaak met honing, pikante olie en citroensap.

7. Schep de kip met de groenten (zonder het kookvocht) onder de couscous. Lepel er de griekse yoghurt over en werk af met granaatappelpitjes.

DELEN