Is het mogelijk het verouderingsproces te vertragen? De mensen die het anti-aging dieet promoten, zullen daar gedecideerd ‘ja’ op antwoorden. Volgens hen kan je met de juiste voeding de tijd terug draaien.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 375 g fettuccine
  • 250 g groene asperges
  • 250 g groene boontjes
  • 1 rood pepertje 
  • 1 knoflookteentje 
  • 2,5 cm gember
  • 1 el notenolie
  • 2 el water
  • 2 el pindakaas
  • 20 basilicumblaadjes
  • 1 el sesamolie 
  • 40 g pindanoten 
  • 6 lente-uitjes, in ringetjes

In 10 stappen naar een heerlijke Fettuccine met groene asperges, noten en bonen

  1. Schil de groene asperges en snij ze net als de groene boontjes in stukjes van 2,5 cm.
  2. Verwijder de zaadjes van het pepertje en hak het fijn.
  3. Hak het knoflookteentje fijn en rasp de gember.
  4. Snij de lente-uitjes in ringetjes en trek de basilicumbaadjes in stukken.
  5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en warm houden.
  6. Stoom de asperges en bonen gedurende 5 minuten.
  7. Verwarm de olie in een wok. Roerbak er snel het pepertje, knoflook, gember en lente-uitjes in.
  8. Voeg de asperges en bonen toe. Goed roeren gedurende 2 minuten.
  9. Meng het water en de pindakaas onder elkaar en roer dit mengsel onder de groenten, samen met de basilicum.
  10. Schep er ten slotte de pasta onder, tot de saus er goed aankleeft. In een serveerschotel doen en de pindanoten erover strooien.

Dit gemakkelijke recept neemt inclusief voorbereiding ongeveer 50 minuten in beslag. 

Een verjongend menu

De sleutel tot het jong blijven bekom je als je de juiste balans vindt tussen ‘goede’ en slechte voedingsmiddelen. Scoren bijvoorbeeld heel hoog bij de jongmakers: zuurkool, uien, sojabonen, muesli, haring, zalm, linzen, bieten en gevogelte. De meeste minpunten gaan naar frisdrank, worst, pizza, ijs, gebakken aardappelen en chips. Een aantal voedingsdeskundigen stelt niet echt een dieet samen, maar geeft wel aan welke gezonde voeding rimpels kan voorkomen: spinazie, aubergine, asperges, selder, uien, prei, noten, olijven, kersen, meloen, appels en peren, eieren, volkorenbrood, yoghurt, thee en volkorenbrood. Als je die voedingsmiddelen eruit pikt, doe je trouwens ook je spieren, lever, nieren en hersencellen een plezier.