De lente is bijna in het land. Je kan hem al bijna proeven. Daarom koppelen we er een lekker gerechtje aan. Dit keer dachten we aan de veganisten onder ons. Want ook voor hun bestaan er heerlijke gerechtjes. Bijvoorbeeld deze Frambozen cheesecake!

Frambozen cheesecake

Dit recept is voor 4 personen. Geniet van deze heerlijke frambozen cheesecake bij de koffie of als dessertje na een (paas)brunch. Natuurlijk hoeft er helemaal geen speciale gelegenheid aan gekoppeld te worden. Het kan ook gewoon als tussendoortje, als pure verwennerij.

Wat heb je nodig?

Voor de vulling:

  • 100 g cashewnoten, minimaal 3 uur geweekt in water
  • 6 el volle kokosmelk
  • 6 el kokosolie
  • 1 tl vanillepoeder
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 el ahornsiroop
  • Handje (bevroren) framboos

 

Voor de bodem:

  • 100 g dadels, ontpit
  • 100 g hazelnoot, of andere nootjes
  • 1 el cacaopoeder
  • Snufje zout

 

Hoe maak je het?

Voor de bodem:

  1. Meng de ingrediënten in een keukenmachine tot een plakkerig kruimelachtig deeg
  2. Bedek 2 schaaltjes met plastic folie
  3. Verdeel het deeg over de bodem en langs de randen
  4. Zet in de vriezer terwijl je de vulling maakt

Voor de vulling:

  1. Giet de cashewnoten af en spoel met water
  2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een glad mengsel
  3. Verdeel de vulling over de twee bodems
  4. Laat minimaal 2 uur opstijven in de vriezer
  5. Versier met besjes en paaseitjes

Smakelijk!

Gek van frambozen? Ontdek dan ook het recept voor een Pavlova met frambozen en chocolade!

Bron: www.blackbirdsandcakes.nl