Cake. Een heerlijke klassieker. Helaas niet zo goed voor onze lijn. Dit recept is een gezondere variant op de standaard vanillecake, dankzij de alternatieve ingrediënten! 

Slaolie en yoghurt zijn dé geheime ingrediënten in dit recept. Klinkt misschien een beetje vreemd… maar deze vanillecake ga je ongetwijfeld even lekker, of zelfs lekkerder, vinden dan het klassieke recept. Zo maak je hem!

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 300g kristalsuiker (je kan hier wat kristalsuiker vervangen door enkele zakjes vanillesuiker)
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 150g slaolie
  • 150g magere witte yoghurt
  • eventueel wat amandelextract

Recept: gezondere variant op witte cake - Flashmagazine.be

Aan de slag!

Doe de eieren samen met de kristalsuiker in een grote mengkom. Mix alles goed met behulp van een keukenmixer. Voeg nu de yoghurt en de olie toe. Roer goed door en voeg de bloem al zevend toe. Roer het mengsel nog eens goed om, maar gebruik zeker geen keukenmixer meer.

Zo! Tijd om te bakken. Doe het mengsel in een cakevorm en zet het in een voorverwarmde oven op 180°C. Na 45 minuutjes bakken kan je hem aanvallen.

Smakelijk!

Zin om iets anders te bakken? Wat dacht je van een speculaascrumble met appel en peer?