Als je door de kerstmarkten flaneert, ruik je de glühwein al van ver. Niet verwonderlijk, want dit overheerlijke drankje is traditiegetrouw onlosmakelijk verbonden met winter, koude, kerst, en alle gezellige feesten waarbij je je al eens moet opwarmen. Je drinkt het dan ook vaak aan een kraam, in de frisse buitenlucht, en dan wil je al eens een koude neus krijgen. Dit drankje kikkert je vast en zeker op. Nog handiger is als je hem zelf kan maken. Voor bij je winterbarbecue, eindejaarsvuurwerk, of na een avondwandeling in de sneeuw. Sip je mee?

Recept: glühwein - Flashmagazine

Ingrediënten

  • Citroen
  • Sinaasappel
  • Kaneelstokjes
  • Kruidnagels
  • Wijn
  • Suiker

Aan de slag!

  1. Snij de citroen en sinaasappel in partjes en breek het kaneelstokje door midden
  2. Giet de wijn in een ruime pan.
  3. Voeg de partjes, de kruidnagels en de kaneelstokjes bij de wijn.
  4. Verwarm het mengsel zachtjes (niet laten koken, want dan verdampt de alcohol).
  5. Laat de smaken minimaal 15 min. in de wijn trekken.
  6. Zeef de glühwein ten slotte en roer er suiker naar smaak door.

Recept: glühwein - Flashmagazine

Kooktip

Glühwein is ook geschikt om stoofpeertjes mee te maken. Of kook een restje ervan met wat extra suiker in tot een siroop. Lekker over roomijs, met partjes peer.

Niet zo’n fan van glühwein? Dan zijn deze bubbelcocktails misschien meer jouw ding! Hou zeker ook onze Facebookpagina in de gaten voor jouw dagelijkse portie lifestyle.