Een druilerige zondag? Perfect! Dat is het geknipte moment om eens een heerlijke cake te bakken. Wat dacht je van deze havermoutcake met bosbessen? Hmmm, wij krijgen het water al in onze mond bij de gedachte alleen al. Spring nog snel in de auto en haal de ontbrekende ingrediënten in huis. Kruip samen met het hele gezin in de keuken en maak een overheerlijke havermoutcake met bosbessen. Serveer ‘m tijdens de brunch of als vieruurtje. Nog een restje? Dat kan de volgende dag mee naar school of naar het werk! 

Ziezo! Jij bent zo te zien overtuigd om aan de slag te gaan. Haal alvast de volgende zaken in huis:

Ingrediënten

  • 100 gr havermout
  • 100 gr amandelmeel 
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 bananen 
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing 
  • een handje bosbessen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. plet de bananen
  3. Doe er de havermout, het amandelmeel, de eieren, het bakpoeder, de honing en de kaneel bij. Mix alles tot een egaal beslag
  4. Doe er de bosbessen bij
  5. Vet je cakevorm in met boter en giet er het beslag in
  6. Bak de cake 45 minuten op 180 °C

Smakelijk! 

Mag de taart een iets grotere uitdaging zijn? Wat dacht je van deze aardbeiencharlotte?