De donkere dagen vragen om een aangepaste menukaart. In het najaar staat er nu eenmaal andere kost op tafel. Iedere dag een leuke maaltijd uit je mouw schudden? Dan is originele inspiratie een hoofdingrediënt. Of gewoon klassiekers? Wij volgden de heerlijke geur en schoven alvast aan.

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 1,2 kg pompoen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g winterpeen
  • 3 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijn (djinten)
  • 1 liter kraanwater
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 druppels tabasco
  • 125 g crème fraîche

Zo maak je pompoensoep

Snijd de pompoen in grove stukken, maar verwijder eerst de zaden en de draderige binnenkant. Met een scherp mes snijd je ook de schil eraf. Daarna mogen de ui en knoflook fijn gesneden worden. Schil de winterpeen en snijd deze ook in plakken. Verhit olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui voor 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe. Schenk het water erbij en voeg het bouillontabletje of schenkbouillon toe. Breng dit alles aan de kook en laat in 30 minuten gaar worden. Verwijder de daarna laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Schep de soep in diepe borden of kommen en doe er crème fraîche bij. Aan tafel!