Hmm, hoogtijd om nog eens een heerlijk recept te delen met onze lezers. Wat dachten jullie van dit heerlijke visreceptje? Kabeljauw tussen kussens van bladerdeeg. Klinkt hemels, toch?

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1  kant-en-klaar bladerdeeg
  • ½ tl zwarte thee
  • 2,5 dl water
  • 500 g diepvrieskabeljauw
  • peper
  • zout
  • 1 preiwit
  • 200 g wortelen
  • 40 g boter
  • 1 sinaasappel
  • 1 doosje saffraan
  • 2 eierdooiers
  • een snuifje suiker
  • 2 el room

Recept Kabeljauw tussen kussens van bladerdeeg

  1. Laat de kabeljauw ruim op voorhand ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200°.
  3. Verdeel het bladerdeeg in vier stukken en leg die op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  4. Plaats het bladerdeeg 12-15 minuten in de oven.
  5. Rasp intussen de schil van de sinaasappel en pers hem daarna uit.
  6. Klop de slagroom op.
  7. Breng het water tot tegen het kookpunt en laat de zwarte thee er 3 minuten in trekken. Zeef de thee daarna.
  8. Snijd de vis in hapklare stukken en kruid hem met peper en zout.
  9. Kuis de prei en snij hem in fijne ringetjes.
  10. Maal de wortelen schoon en snij ze in plakjes.
  11. Bak de preiringen en wortelschijfjes ongeveer 3 minuten in de boter.
  12. Doe er de kabeljauwblokjes bij en laat het geheel nog 7 minuten bakken.
  13. Voeg de sinaasappelschil en de saffraan toe.
  14. Blussen met het sinaasappelsap en de thee. Kort laten opkoken.
  15. Klop de eierdooiers los en roer ze onder de warme, maar niet meer kokende saus.
  16. Kruiden met peper en zout en de room eronder mengen.
  17. Halveer de bladerdeegkussentjes.
  18. Leg telkens 1 helft van een bladerdeegkussentje op een bord, schep er de vis met groenten op, en dek af met de rest van het bladerdeeg.

 

kabeljauw

Nog een kleine tip:

In het paaiseizoen – van februari tot mei – is de kwaliteit van de vis ietsjes minder. Bevissing in die periode is ook slecht voor de populatie. Daarom kies je op dit moment van het jaar best voor de ingevroren variant. Net zo lekker! Dit is trouwens de ideale soort als je bijvoorbeeld kinderen voor het eerst wilt laten kennismaken met vis.

 

Meer kookinspiratie nodig? 

Ontdek het recept van Karola’s Kitchen Kokos kurkuma kleurboek of wat dacht je van een bodemtaart met zalm en asperges?