Geef toe, niks zo heerlijk als je verwarmen met een tasje koffie wanneer het najaar in volle gang is. Zoë Samyn, barista bij The Java Coffee Company, gaat helemaal akkoord en geeft je alvast enkele ideeën om die koffie nog smakelijker te maken! Welk recept van koffie verkies jij?

Het recept van de koffie S’mores Latte ontdekte je al in het Flash, Puur en Ziezo Magazine van november 2019!

Tipsy Tiramisu

Ingrediënten

  • Amaretto
  • Espresso
  • Melk
  • Slagroom
  • Boudoir koekje
  • Chocoladeschilfers of cacaopoeder

RECEPT: originele koffie van barista Zoë - Flashmagazine

Aan de slag!

  1. Doe 5 cl amaretto en 200 ml melk in een steelpannetje en maak warm tot op 70°C.
  2. Schenk het daarna in een glas en voeg één espresso toe. Filterkoffie is niet geschikt voor deze bereiding.
  3. Werk af met slagroom, chocoladeschilfers en een boudoir koekje.

Kaneel – Speculaas Latte

Ingrediënten

  • Kaneel
  • Speculaaspasta
  • Volle melk
  • Speculaas koekjes
  • Espresso

RECEPT: originele koffie van barista Zoë - Flashmagazine

Aan de slag!

  1. Maak 250 ml melk warm in een pannetje samen met 20 gram speculaaspasta en kaneel naar smaak.
  2. Als je graag een schuimlaagje op de melk wil, kan je met een garde in de pan kloppen of de melk opschuimen in een aparte schuimer en nadien de ingrediënten toevoegen.
  3. Doe de melkbereiding in een glas en voeg de espresso toe.
  4. Werk af met gekruimelde speculaas koekjes.

Naast deze heerlijke koffies deelde Zoë nog enkele andere van haar geheimen als barista. Ontdek ze snel!