Snel en makkelijk te maken lasagne met lokale courgettes.Klaar voor een flinke portie comfort food eerste klas? Deze lasagne is snel gemaakt met enkele eenvoudige budgetvriendelijke ingrediënten.

Ingrediënten voor 6 pers.

  • 2 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijn gesneden
  • 3 tenen look
  • 2 courgettes van hoeve het Blokhuis, in blokjes
  • 250 g champignons in schijfjes
  • 800 g tomatenpulp uit blik
  • 200 g spinazie 
  • 300 g verse lasagne vellen, in repen gesneden
  • Een handvol basilicum, grof gesneden
  • 100 g + 40 g gemalen parmezaan
  • 2 x 125 g mozzarella, in sneden
  • 1 groentebouillonblokje
  • Oregano, peper en zout

Aan de slag!

1. Kook de pasta gedurende 10 minuten in gezouten water en laat in het kookvocht staan. 

2. Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui en look toe en bak 5-10 minuten. 

3. Roer er de courgettes en de champignons onder, zet het vuur hoog en bak 5 minuten. Voeg de tomaten en het bouillonblokje toe, kruid goed af met peper, zout en oregano. Breng aan de kook en laat pruttelen gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.

4. Zet je oven op grillstand. Meng de spinazie en de pasta in delen onder de saus. Vervolgens de basilicum, 100 g parmezaan en de helft van de mozzarella. 

5. Schik er de rest van de kaas op en grill gedurende 10-15 minuten tot deze gesmolten is en lichtbruin kleurt. Laat enkele minuten rusten alvorens te severen. 

Op Hoeve het Blokhuis produceren ze een 80-tal soorten seizoensgebonden BIO-groenten en tuinkruiden. Kwaliteitsvol, overheerlijk en rechtstreeks van het veld. 

www.hoevehetblokhuis.be

DELEN