Een pizza is toch zoveel lekkerder als je hem zelf maakt. En nog beter wanneer je er een culinaire twist aan geeft. Wij haalden onze inspiratie uit Italië, maar gaven een Turkse spin aan dit recept. Deze pizza op Turks brood is dan ook een heerlijke variant op de klassieke pizza.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kleinere Turkse broden
  • 1 kipfilet
  • 4 gele paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 bol mozzarella
  • gemalen belegen kaas
  • tomatenpassata
  • 1 tl oregano
  • cajunkruiden
  • 125 g ricotta
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Recept: pizza op Turks brood - Flashmagazine

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snij de paprika’s doormidden, verwijder de zaadjes en leg ze met de bolle zijde naar boven op een bakplaat. Bak ze in de oven tot het vel donker kleurt.
  3. Kruid de kipfilet rijkelijk met cajunkruiden en bak hem in olijfolie. Laat afkoelen, trek met 2 vorken uit elkaar (pulled chicken), doe terug in de pan en meng met de olie en kruiden.
  4. Pel de afgekoelde paprika’s. Pureer 3 van de 4 met de ricotta tot een crème, kruid af met zout en snij de andere paprika in kleine blokjes.
  5. Snij de courgettes in dunne plakjes en gril op een hete grillpan.
  6. Snij de Turkse broden overlangs door en smeer er rijkelijk tomatenpassata op. Beleg met de courgette, de kip, toefjes paprikacrème, blokjes paprika en gemalen kaas. Strooi er oregano over en kruid af met peper en zout.
  7. Bak gedurende 10 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de gebakken pizza.

Smakelijk!

Wil je ook nog een lekkere salade bij deze pizza op Turks brood maken? Dan is deze Italiaanse salade van tomaten en burrata met basilicumolie een lekkere optie.