Zin om eens uit te pakken met een heerlijk zelf gebakken bananenbrood? Dankzij dit recept lukt het jou in 1, 2, 3! Bovendien is dit bananenbrood volledig gluten-, lactose- en suikervrij!

Ingrediënten

  • 3 (rijpe) bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50g havermout
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • handje ongebrande noten (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
  • snuifje zout

Ga maar aan de slag…

Je kan best beginnen met je over voor te verwarmen op 175 graden. Daarna meng je de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer. Verpulver’ dan de havermout in je keukenmachine tot meel. Klop de eieren luchtig met wat zout en meng dit met de bananenpuree. Voeg het amandel- en havermoutmeel toe en voeg hieraan het bakpoeder toe. Roer tot slot de ongebrande noten erdoor. Giet het mengsel in de cakevorm en bak je bananenbrood in 45-50 minuten af. Tenslotte laat je jouw bananenbroodje best even afkoelen.

Daarna kan jij heerlijk genieten van een stuk bananenbrood!

Ohja, je kunt variëren met meel. Bijv. met boekweit-, havermout-, amandel- en quinoa meel. Be creative!


Klinkt dit heerlijk? Wij geven je graag ook nog enkele receptjes mee voor fruit op de barbecue. Smullen gegarandeerd!