Kaastaart, je kan er bijna bij iedereen mee scoren. Heb je een brunch op de planning staan en wil je je bakkunsten eens uit de kast halen? Dan zal je ongetwijfeld je gasten doen watertanden met deze heerlijke paaskaastaart.

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 100g boter op kamertemperatuur
  • 100g bloem
  • 1el cacaopoeder
  • 100g suiker

Voor de kaastaart

  • 300g platte kaas
  • 200g zure room
  • 8el fijne rietsuiker
  • 10g vanillesuiker
  • 200ml room
  • 6 blaadjes gelatine
  • 8cl citroensap
  • enkele druppels kleurstof naar wens

Recept: paaskaastaart - flashmagazine.be

Aan de slag!

Maak eerst de bodem:

Als eerste meng je alle ingrediënten voor de bodem in een grote kom. Neem een springvorm en stort het mengsel hier in uit. Druk vervolgens stevig aan en bak de bodem gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Maak dan de vulling:

Meng de platte kaas, de zure room, de rietsuiker en de vanillesuiker tot een homogene massa.

Verwarm het citroensap zachtjes in een steelpannetje op het vuur en voeg er de blaadjes gelatine aan toe. Laat het mengsel afkoelen tot op kamertemperatuur en meng het dan onder de kaasmassa.

Klop vervolgens de room half op en spatel deze samen met de citroenzeste onder de massa. Voor een felgele taart kan je optioneel enkele druppels gele kleurstof toevoegen.

Daarna giet je de kaasmassa in de springvorm op de chocoladebodem. Plaats de cheesecake minimum vier uur in de koelkast om op te stijven.

Finishing touch

Haal de cheesecake uit de springvorm en decoreer ze met enkele suikereitjes. En klaar is kees!

Bron: njam!