De gezellige herfst staat voor de deur. Als het buiten regent en waait, krijgen we steeds meer zin om te cocoonen. En dan is de keuken niet ver. Maar welke makkelijke recepten passen bij het beginnend najaar? Neem alvast een heerlijk kopje koffie of thee, zoek een comfortabel plekje en lees snel verder. 

Parelcouscous met pompoen, champignons en feta

Pompoen is een echte najaarsklassieker. Altijd vooraan in het rijtje herfstrecepten. Haar zoete, aardse en toch volle smaak zijn met haast alles te combineren. Soep of taart, het past allemaal. Misschien een hoofdgerecht met pompoen in de hoofdrol? Probeer deze parelcouscous eens. 

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 125 g champignons
  • 3 blaadje salie
  • 170 g parelcouscous
  • 300 g pompoenblokjes
  • 20 g hazelnoten
  • 1 el witte wijnazijn
  • 375 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 75 g feta
  • Deksel
  • Pan
  • Koekenpan
  • Bord

Hoe bereid je het?

  • Bereid de bouillon in een pan met deksel.
  • Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Hak de salie fijn.
  • Zodra de bouillon kookt, voeg de parelcouscous toe. Kook, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes, salie en 30 ml water per persoon toe. Bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons toe.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de wok of hapjespan met deksel en breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de feta en voeg de helft toe aan de parelcouscous. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en witte wijnazijn.
  • Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van de feta en de hazelnoten.

Er zijn nog tal van varianten met pompoen, zoals pompoenlasagne, pompoenpizza, etc. Ideeën genoeg om de lange avonden door te brengen. 

Veel kokkerelplezier!


Meer zin in een heerlijke portie mosselen? Wat dacht je van deze pasta met mosselen en olijven. Klinkt hemels, toch!?