Voor op je pizza, in je pastasaus, als basis voor je tomatensoep of je curry: de lekkerste passata maak je zelf. Hou het simpel door alleen tomaten en look te gebruiken. Zo kan je er daarna nog alle kanten mee op.

Deze passata kan je gebruiken voor het pizza recept met groene asperges en prosciutto dat je in de oktobereditie van Flash, Puur en Ziezo Magazine vindt!

Ingrediënten 

  • Zoveel mogelijk rijpe tomaten
  • Enkele teentjes look
  • Zout

Recept: passata à la Cin - Flashmagazine

Aan de slag!

  1. Was de tomaten en snij lelijke plekken weg. Doe ze samen met de look in een grote kookpot en giet nog er 100 ml water bij. Breng daarna op hoog vuur aan de kook met het deksel op de pot. Als de tomaten koken, barsten en hun sap vrijgeven, laat je best het deksel van de pot zodat het water kan verdampen. Roer regelmatig.
  2. Laat inkoken tot wanneer de volle kookpot nog maar halfvol is, dan zijn de tomaten genoeg ingekookt.
  3. Hang een puntzeef in een diepe pot en schep hem voor 2/3de vol met de gare tomaten. Mix het geheel. Blijf tomaten aanvullen tot ze allemaal gemixt zijn. 
  4. Duw het laatste beetje passata met een pollepel door de zeef en gooi dan de zaadjes en velletjes weg.
  5. Je hebt nu een vrij dunne (maar heel smaakvolle) tomatensaus die je best nog even inkookt tot hij voor jou de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout.
  6. Giet de hete saus in de gesteriliseerde potten of flessen, draai de deksels goed dicht en zet ondersteboven. Zet ze na een minuut of vijf weer rechtop en laat langzaam afkoelen.

Probeerde jij deze passata of een van onze andere recepten zelf uit? Deel je resultaat dan met de hashtag #receptopmijnmaat en inspireer ook onze andere lezers. Wij zijn benieuwd! Voor andere leuke lifestyle op jouw maat kan je terecht op onze Facebookpagina