In de zon op je terras met een verkoelende sangria, heerlijk! En nog lekkerder als je deze klassieker maakt op een originele manier. Maak dus eens deze rosé sangria en laat je verrassen.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 200 ml tequila
  • 400 ml droge roséwijn
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 60 ml veenbessensap
  • 125 g suiker
  • 500 ml spuitwater
  • 2 witte perziken
  • 1 citroen
  • 1/2 cavaillon meloen
  • 1 roze pompelmoes

Recept: rosé sangria - Flashmagazine

Aan de slag!

  1. Snij de perziken in fijne partjes, de citroen in schijfjes en de meloen in blokjes. De pompelmoes snij je à viv*. Doe daarna het vruchtvlees in een kom. Vang het sap op en knijp zoveel mogelijk uit de overgebleven vrucht. 
  2. Meng de tequila met de rosé, het sinaasappelsap, veenbessensap en de suiker in een ruime kom. Roer om de suiker op te lossen.
  3. Leg de vruchten in de drank en laat minstens enkele uren trekken in de koelkast.
  4. Voeg vlak voor het serveren het spuitwater toe om te zorgen voor een heerlijke sprankel en dat de smaken optimaal tot zijn recht komen.

Leg in elk glas 1 stukje fruit van elke soort, enkele ijsblokjes en vul aan met de sangria. Schol!

*Snij de schil tot op het vruchtvlees weg zodat er geen bittere witte vliezen meer achterblijven. Hierdoor zie je de partjes van de vrucht zitten. Ertussen zit een vliesje waar je langs moet gaan met een scherp mes. Zo kan je het partje loswrikken met je mes.

Laat je de rosé sangria liever staan en ga je eerder voor een mocktail? Dan is deze variant met granaatappel een lekkere optie!

Nog meer heerlijke recepten? Check dan zeker onze Facebookpagina eens!