Naar een recept van Wildhogs BBQ in Peer, héérlijke fingerfood van de BBQ!

Ingrediënten

rolletjes

  • 400 gram gemengd gehakt
  • 20 cannelloni kokertjes
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 2 Wildhogs ‘Rub a Hog’-kruiden
  • 40 plakjes gerookt spek
  • 20 mini bolletjes mozzarella
  • 1 pakje cheddar kaas
  • 1 el worcester saus
  • 1 eitje

lak

  • 1 el arachideolie
  • 1 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el luikse stroop
  • 250 cl ketchup
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte azijn
  • Peper en zout

Aan de slag

1. Doe alle ingrediënten voor de lak in een steelpan en zet laatgedurende 15 minuten rustig inkoken op een laag vuur, kruid af met peper en zout.

2. Laat de bolletjes kaas uitlekken in een vergiet.

3. Doe het gehakt, ei, kaas, de worcester-saus en de kruiden in een kom meng alles goed door elkaar. Hou je van pikant, voeg dan wat chilivlokken toe aan het gehakt.

4. Pak een kokertje cannelloni en doe daar in het midden een bolletje mozzarella in.

5. Vul de rolletjes aan beide kanten met gehakt, zonder hard te duwen. Met spuitzak werkt het makkelijkste.

6. Snij 20 plakjes spek in de helft en doe de halve plakjes spek over buitenkanten van de rolletjes. Rol nu een heel plakje spek om het rolletje.

7. Maak je barbecue klaar. Gebruik een indirecte zone met een temperatuur van +/-130 graden.

8. Voeg een blokje rookhout naar smaak toe en zet een lekbak met water in de barbecue.

9. Gaar de rolletjes in ongeveer 30 min en lak ze aan de bovenzijde af.

10. Na 15 minuten, draai je de rolletjes en lak je de andere kant af.

11. Snij 7 plakjes cheddarkaas in 3 delen. Wikkel om elk rolletje aan het begin een strookje cheddar kaas omheen.

Als de kaas gesmolten is, zijn ze klaar!

Tip: voor het vullen,  laat je de cannelloni even onderdompelen in water zo kleeft het spek er goed aan. Vul en omwikkel ze een dag op voorhand. 

DELEN