Klinkt een verfrissend venkelslaatje dat extra lekker smaakt bij zomerse temperaturen je als muziek in de oren? Lees snel verder voor een heerlijk recept, want je maakt het gemakkelijk zelf!

In je Flash, Puur en Ziezo Magazine dat deze week in de bus zit, ontdek je een recept voor arrosticini wraps met spek en geitenkaas. Het venkelslaatje dat je hier terugvindt, is een perfecte aanvulling op dit gerecht. Vergeet dus ook niet je brievenbus te checken!

Recept: venkelslaatje - Flashmagazine

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1/2 groene appel
  • 2 handjes rucola 
  • 1 eetlepel gepelde ongezouten pistachenoten 
  • 2 eetlepels slaolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1/2 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel honing
  • Peper en zout

Recept: venkelslaatje - Flashmagazine

Aan de slag!

  1. Snij als eerste de venkel en de appel heel fijn met een mandoline. Was dan de rucola en dep die droog met keukenpapier. Meng de venkel daarna met de appel. Hak ook nog de pistachenoten grof. 
  2. Roer dan alle ingrediënten onder elkaar voor de vinaigrette en kruid het goed af met peper en zout. 
  3. Giet uiteindelijk de vinaigrette over de sla en meng met je handen alles onder elkaar. Werk nog af met de pistachenoten. 

Smakelijk!

Is dit venkelslaatje toch niet echt iets voor jou? Neem dan eens een kijkje tussen onze andere recepten!