Een heerlijke herfstige salade met plakjes peer, knapperige amandel-schilfers en romige burrata.

Ingrediënten voor 2 pers.
  • 50 g rucola 
  • 1 Qtee peer
  • 1 Burrata 
  • 4 sneden Gandaham
  • Amandelschilfers geroosterd
  •  1 kleine rode ui
  • Peper en zout 
Ingrediënten Vinaigrette
  • 25 ml balsamico 
  • 65 ml olijfolie 
  • 1 el agavesiroop
  • 3/4 tl mosterd van Dijon
  • Peper en zout
  • Tijm

Aan de slag!

1. Leg de rucola op een schotel. Snij de Qtee peer in vier, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes. De rode ui snij je in fijne ringen, de burrata in vier. 

2. Schik alles samen met de Gandaham mooi op de rucola. Kruid lekker af met peper en zout. 

3. Rooster de amandelschilfers mooi bruin in een droge pan en strooi ze over de salade. 

4. Voor de vinaigrette meng je alle ingrediënten stevig met en klopper. Sprenkel over de salade. 

De Qtee is een gebloste peer met een fris-zoete smaak die iedereen kan bekoren. Ze is ook ideaal om te gebruiken in gerechten zoals taart of om te stoven.

DELEN