De dag starten met iets lekkers is een goed begin van die dag! Vind je ook niet? Daarom deel ik in dit artikel 6 heerlijke vegan ontbijtjes.

Mijn ontbijt?

Vroeger was ik zo iemand die met tegenzin een boterham naar binnen werkte of, toen ik studeerde, om 10 uur een kom zoete cornflakes op at. Tegenwoordig vind ik het leuk om af te wisselen met mijn ontbijt en er, zeker in het weekend, wat meer tijd aan te besteden.

Doordeweek eet ik regelmatig toast met choco (de pure van Boerinneke is bvb vegan) en banaan of met pindakaas en confituur. Een smoothie, warme havermout of granola die ik in het weekend maakte, passeren hier ook de doordeweekse revue.

In het weekend mag het echter wat meer zijn. Dan ga ik voor tofu scramble, pannenkoeken, wafels of wentelteefjes. Vooral pannenkoeken zijn mijn ding, ik zou ze elke dag kunnen eten. Ze zijn ook zo makkelijk om te maken en je kunt er veel mee afwisselen.

Zalig toch, dat ik als vegan gewoon nog al dat lekkers kan eten, zonder er dieren voor te moeten gebruiken?!

 

1 – Banaan-pindakaassmoothie

Smoothie De Groene Keuken

Mijn meest favoriete smoothie, degene die ik ‘s ochtends eet als ik nergens zin in heb. Voor wat extra energie en een snuifje gezond lekkers: voeg wat spinazieblaadjes toe. Het volledige recept lees je hier.

 

2 – Pompoenwafels

Pompoen wafels

Ideaal voor de herfst deze pompoenwafels. Ze zijn lekker knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen. Je kunt ze ook invriezen en even in de toaster opwarmen voor een snel ontbijt. Het volledige recept lees je hier.

 

3 – Havermout met appel uit de oven

Havermout met appel uit de oven

Nog zo’n prima ontbijt voor dit seizoen. Ook makkelijk klaar te maken in het weekend om er de twee volgende dagen nog van te peuzelen. Het volledige recept lees je hier.

4 – Bosbessenmuffins

Muffins - de groene keuken

Ideaal om mee te nemen, maar ook om als vieruurtje te eten. Het volledige recept ontdek je hier.

5 – Chocolade granola

Granola

Om elke dag te eten! Dit is mijn allerlievelingsgranola, makkelijk te maken en lang houdbaar (hoewel, het is een uitdaging om deze lang in de kast te laten staan!). Heerlijk met zelfgemaakte amandelmelk. Het volledige recept lees je hier.

6 – Ontbijtpannenkoeken

Pannenkoeken - De groene keuken

Ik hou het beste voor het laatste! Ik ben absoluut verzot op pannenkoeken en dit is mijn meest gemaakte recept ervoor. Met wat gehakte walnoten, schijfjes banaan en ahornsiroop zonder twijfel mijn meest geliefde ontbijt. Het volledige recept ontdek je hier.

 

Geen zin om zelf iets te maken? In Hasselt kun je o.a. terecht bij All About Eve’s, Lento, De Sladerij en Le Pain Quotidien voor een (laat) ontbijt of brunch.

Sara van de Groene Keuken