Groenten en fruit zijn essentieel voor een gezonde voeding. Hierbij kies je wel best voor de varianten die je op dat moment makkelijk kan verkrijgen. Wij zetten de seizoensgroenten en -fruit van de herfst op een rijtje, zodat je heerlijk kan smullen!

Waarom kiezen voor de seizoensgroenten en -fruit van de herfst?

Als je eet wat het seizoen te bieden heeft en je kiest voor biologische en lokale producten, dan heeft jouw maaltijd slechts een kleine impact op het milieu en verklein jij je ecologische voetafdruk.

Seizoensgroenten en -fruit van de herfst - Flashmagazine

1. Je bespaart energie. Energie die anders zou gaan naar het vervoer van groenten, het stoken van serres en het aandrijven van koeling. Zo dring je mee de CO2-uitstoot terug.

2. Je kiest voor plaatselijke productie en dus voor de lokale economie.

3. Je krijgt weer een band met de natuur en de seizoenen.

4. Je eet groenten en fruit vrij van chemische bestrijdingsmiddelen.

5. En vooral: seizoensgroenten en -fruit zijn verser, ze hebben vaak meer smaak en een grotere voedingswaarde.

Seizoensgroenten en -fruit van de herfst - Flashmagazine

In oktober kies je best voor…

  • aardappel
  • andijvie
  • artisjok
  • aubergine
  • bleekselderij
  • boerenkool
  • bloemkool
  • broccoli
  • Chinese kool
  • courgette
  • groene selderij
  • knolselderij
  • komkommer
  • koolrabi
  • kropsla
  • paddenstoelen
  • paksoi
  • paprika
  • pastinaak
  • pompoen
  • prei
  • prinsessenboon
  • raap (steel)
  • radijs
  • rammenas
  • rode biet
  • rodekool
  • roodlof
  • savooikool
  • schorseneer
  • snijboon
  • spinazie
  • spitskool
  • spruiten
  • tomaat
  • ui
  • veldsla
  • venkel
  • warmoes
  • waterkers
  • winterpostelein
  • witlof
  • wittekool
  • wortel
  • appel
  • braam
  • druif
  • framboos
  • kiwibes
  • meloen
  • peer

November is de maand om te smullen van…

  • aardappel
  • aardpeer
  • andijvie
  • bleekselderij
  • bloemkool
  • boerenkool
  • broccoli
  • Chinese kool
  • courgette
  • groene selderij
  • knolselderij
  • koolraap
  • paddenstoelen
  • pastinaak
  • pompoen
  • prei
  • raap
  • rammenas
  • rode biet
  • rodekool
  • savooikool
  • schorseneer
  • spruiten
  • ui
  • veldsla
  • venkel
  • warmoes
  • waterkers
  • winterpostelein
  • witlof
  • wittekool
  • wortel
  • appel
  • druif
  • meloen
  • peer

Je kan ze altijd verwerken in een van onze heerlijke recepten!

Bron: Velt