Een avondje cocktails drinken met je vrienden en vriendinnen is altijd een goed idee. Maar volgens Shan & Stijn van De Wonderbar verbeterd het ook je vriendschap! Hier vertellen ze je waarom…

1 – Alcohol makes us happy!

via GIPHY

Door de reactie die alcohol op onze hersenen heeft worden we gelukkig. We gaan meer lachen, gesprekken worden losser, ideaal dus om onder vrienden een drankje te nuttigen. Dit is al zo sinds jaar en dag.

Gelukkig hoeven we niet meer te drinken van een onveilig, home made alcoholisch brouwsel zoals enkele duizenden jaren geleden. Tegenwoordig worden er dagelijks nieuwe heerlijke recepten bedacht waardoor je niet alleen kan genieten van het effect van je drankje maar ook van de heerlijke smaak. Maar niet vergeten, te veel is nooit goed!

 

2 – Ongedwongen sfeer

cocktails

Een cocktailbar is een plaats om te komen genieten. 

Een cocktail is iets wat je in je moet opnemen, zodat je de verschillende smaken kan ontdekken. Je zal je niet rap lazarus drinken aan dergelijke drankjes, zoals je bijvoorbeeld met een biertje zou doen.

Dit zorgt er dan ook voor dat cocktails drinken voor een heel relaxte atmosfeer zorgen, ideaal dus om met je goede vrienden te komen ontspannen, of met vrienden die je al even niet meer hebt gezien te komen bijkletsen.

 

3 – Andere wereld

https://www.facebook.com/media/set/?set=ms.c.eJw1jdsNBEEIwzo6QSA8%7E_m9sBcd8WnaAVCmYaUt7xI%7E%3BD0hwO8T9rrifOg1rMUD3vUoQj8PqK7dWuFxlfhmOt3Xu%7E_ezk%7E_k%7E_9fb8%7E%3BbS%7E_2%7E_iQ8lcyNV.bps.a.551079708576395.1073741840.230645387286497&type=3

Wat wij persoonlijk zo leuk vinden aan cocktails gaan drinken met vrienden, is dat je je even in een andere wereld waant. 

De meeste bars proberen een sfeer te creëren die je meesleept naar een oudere tijd, of zoals onze bar, naar een sprookje. Een bar bezoeken en een cocktail drinken ervaar ik altijd als even weg zijn van de ‘echte wereld’ en er niks beter dan dit te delen met andere mensen.

 

4 – Sharing is Caring

Soms is de keuze niet gemakkelijk, en staan er veel dingen op het menu die je wel eens zou willen uittesten. Of soms ben je bang van andere smaken, en ga je steeds terug voor datzelfde drankje. 

Niets zo leuk als met vrienden een cocktail te gaan drinken, zeker als jullie niet allemaal dezelfde smaak hebben. Ik vind het altijd fijn om met vrienden verschillende dingen te bestellen om daarna van elkaar te proeven. “Helaas” blijft het dan nooit bij ‘eentje’ want die van je vriend wat zo lekker smaakte, moet je zelf toch ook nog even bestellen.

 

5 – Hobby

Cocktails drinken kan voor jou en je vrienden een nieuwe hobby worden. Als jullie de smaak te pakken krijgen is het leuk om elke keer in een andere bar af te spreken, en nieuwe dingen te ontdekken. Het is zelfs een goede reden om nieuwe steden te bezoeken.

Ik zelf zou haast geen betere hobby kunnen bedenken.

 

6 – Liefde

via GIPHY

Als je met vrienden een cocktail gaat drinken, weet dan dat elk drankje met veel liefde voor jullie gemaakt is. Dit geld niet alleen voor ons, maar voor alle bartenders die een passie hebben voor hun vak. Elk drankje dat de toog over gaat is belangrijk. 

Wij steken veel liefde en aandacht in elke cocktail die we maken, of het er nu 50 of 200 op een avond zijn. 

We hopen altijd dat de persoon die de cocktail besteld heeft, geniet van het uitzicht en de smaak, en er vooral een gelukkig gevoel aan over houdt!

“You can’t buy happiness, but you can prepare a cocktail, and that’s kind of the same thing”

Dus wanneer spreek jij nog eens met je vrienden af om enkele cocktails te gaan drinken? Wij kunnen alvast niet wachten om jullie te verwelkomen!

 

Wonderbar