Breng jij af en toe wel eens een bezoekje aan een cocktailbar? Overloop dan zeker even dit lijstje want deze tien dingen zeg je beter niet tegen de bartender! (Dit zijn de meest voorkomende gevallen in cocktail bars. Opgepast, deze zinnen kunnen als shockerend overkomen!)

1 – ‘Hmmm, lekkere frambozen / olijven / snoepjes / kersen / …!’

Zien ze er niet heerlijk uit? Al die garneerbakjes vol lekkers. We weten dat sommige vingers kunnen verdwalen maar blijf er aub uit. We zijn erg gesteld op hygiëne en we weten niet waar je overal naar toe bent geweest met die handen. Het zou zonde zijn alles weg te moeten gooien.

2 – ‘Ik heb nu al 3 cocktails gedronken, is de volgende gratis?’

Vraag aub niet naar een gratis rondje het is ‘niet cool’. Indien je jarig bent of we vinden je echt érg leuk (en dat gebeurt vaak), zullen we ongetwijfeld zelf de eerste stap zetten!

3 – ‘In een andere bar dronk ik een blauwe cocktail met rum, ananas, perzik, Champagne én er zat vuur op’

Klint echt héél mooi maar we hebben geen flauw idee waar je het over hebt. Als je iets unieks en nieuw wil proberen helpen we je met plezier verder om de juiste keuze te maken. Vertrouw ons nu maar.

4 – ‘Ik wil een cocktail zonder suiker, zonder limoen, zonder citroen en liefst niet te veel alcohol’

Elke bartender die professioneel met zijn vak bezig is probeert altijd te zoeken naar de juiste balans in een cocktail. Een cocktail die citrus bevat heeft iets zoet nodig om het drankje in balans te brengen. Als je een van deze pilaren gaat weghalen wordt de kans erg klein dat we je nog tevreden kunnen stellen. 

5 – ’22:00 Mag ik 2 koffies, een warme choco en een milkshake aub?’

Het was u misschien nog niet opgevallen maar de 3 mannen achter de toog zijn ‘bartenders’ en u bevindt zich in een cocktailbar. Aub veroordeel onze bar niet omdat we geen warme dranken meer serveren na 20:00…

6 – ‘Surprise me, ik lust alles!’

Zeker van? Fan van shotjes Fernet of Mezcal? Waarschijnlijk niet. Maak het jezelf niet te moeilijk en geef aan welke smaken jou voorkeur genieten. Iets zoet, zuur, bitter, fruitig, kruidig, lekker exotisch of toch liever iets droger?
Wij helpen jou met plezier verder om de perfecte keuze te maken!

7 – ‘HEYY barman, 3 cocktails!!!’

Blijf rustig zitten, we komen u met plezier aan tafel bedienen op een aangename maar kalme manier. We verstaan heus wel wat je zegt. Roepen is nergens voor nodig. 

8 – ‘Hebben jullie rode wodka? Pisang? Malibu? Safari?

Laat je wereld aub niet instorten omdat we je favoriete drankje niet hebben. In een cocktail bar biedt men steevast kwalitatieve drankjes aan waar we in geloven. Probeer eens iets nieuw. Aan creativiteit geen gebrek in de meeste bars!

9 – ‘Maak hem maar lekker straf!’

Bij het maken van onze cocktails zoeken we telkens weer naar de juiste balans. Dit is de cocktail waar wij in geloven. Als er ergens meer of minder van wordt gevraagd haalt dit het hele drankje uit balans. Het zou zonde zijn om dit zo te geven aan de gast. Anders nemen we er toch gewoon een lekker shotje bij? Cheers!

10 – ‘Nog eentje, dit is echt de laatste…’

Last call = last call ≠ gratis. Als we zijn rond gegaan voor de laatste ronde betekent het niet dat dit een gratis rondje is maar we bedoelen dan ook oprecht dat dit de laatste ronde is. Heb begrip voor onze sluitingsuren aub!