Er is wellicht al heel veel over geschreven, en nog meer over gepalaverd. Maar iedereen kent het: snoepbuien op het werk. Natuurlijk mag het. Maar wanneer is veel ‘te veel’? En hoe hou je je ver van de suikerpot? We gingen op zoek naar alternatieven en proefden dat het goed was.

Suikerdip

De klok tikt 4 uur. De suikerdip, met uitbreiding de regelrechte honger, steken de kop op. Dan is het wijselijk je hand niet om de 5 minuten in één of andere bokaal polsdiep te begraven. Het is een cliché, maar hou dit soort snoepgelegenheden ver van je tafel. Zo ver mogelijk eigenlijk. Sociale controle zal erover waken dat je je wellicht beschaamd zal voelen als je weer het hele gebouw moet doorkruisen op zoek naar je snoepshot.

Snoepbuien op het werk? Zo bedwing je ze! - Flashmagazine

Hapklaar

Moet je vermijden. Waarmee we bedoelen: alles wat lekker naar binnen te gooien valt, M&M’s, Smarties, Maltesers… Drijven je snoepritme op. Die kleine dingetjes zijn ontworpen om supersnel achter de kiezen te geraken. Voor je het weet, ga je graaien. Oplossing? Als je dan toch eens trakteert, neem taart of cake mee. Dan moet je al naar de keuken, en zijn de stukken veel groter. Het is nu eenmaal meer gedoe. En dat tempert de eetvreugde. Zo betrappen jezelf én je collega’s je er sneller op dat je op de rem moet gaan staan. 

Snoepbuien op het werk? Zo bedwing je ze! - Flashmagazine

Energie

Het voelt wel alsof je energie krijgt van snoepgoed, maar het geeft een vertekend beeld. Je krijgt alleen maar overdreven veel foute calorieën binnen. Eet een stuk fruit of wat ongezouten nootjes à la naturel. Of rozijnen. Misschien saai, maar het is gezonder. Bovendien sust het je eetlust, en met uitbreiding, graaidrang. 

Snoepbuien op het werk? Zo bedwing je ze! - Flashmagazine

Overdaad

Suikers hebben nog een ongewenst effect, naast het feit dat ze ongezond zijn: ze laten je energie op volle toeren draaien. Resultaat: stress en zenuwachtigheid. En dat wil niemand. Natuurlijk mag het occasionele snoepje wel eens, maar het geheim van het succes zit in de portie. Dat is helaas met alles zo. De kerk in het midden. Moeilijk, maar niet onmogelijk.

Snoepbuien op het werk? Zo bedwing je ze! - FlashmagazineSnoepbuien op het werk kan je ook vermijden door te zorgen voor een lekkere, gezonde lunch. Wij bezorgen je alvast wat tips.