Slecht weer dit weekend? No problem! Bak dan eens een heerlijke speculaascrumble met appel en peer. Nadien kan je met het hele gezin smullen van dit zelfgemaakte lekkernij…

Recept crumble met speculaas smaak

Een crumble die naar speculaas smaakt? Dat kan gemakkelijk door het gebruik van wat heerlijke koekkruiden. Deze kruiden passen perfect bij de gegaarde appel- en peerstukjes.

Wat heb je nodig?

  • 2 rijpe appels 
  • 2 rijpe peren 
  • 75g ruwe rietsuiker     
  • 2 tl koekkruiden 
  • 75g tarwebloem
  • 75g havermoutvlokken 
  • 50g margarine

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels en peren en snijd ze in hapklare stukjes. 

Leg ze in een ovenschaal met een eetlepel van de rietsuiker en een theelepel van de koek- kruiden. Roer goed door totdat de kruiden goed verdeeld zijn. Meng de tarwebloem, de tweede theelepel koekkruiden samen met de havermoutvlokken en overige rietsuiker in een kom. Voeg daarna de margarine toe. Kneed met je vingertoppen tot een brokkelig deeg. Verdeel het crumblemengsel over het appel- en peermengsel en zet 25 à 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin ziet. Laat 10 minuten afkoelen alvorens je opschept. 

Bron: Ellen van Gool – The Breakfast club