Nu de dagen langer worden en we al mogen genieten van een zonnige dag, mag het op ons bord ook al een beetje lente zijn. Rijstvellen gevuld met frisse, knapperige ingrediënten die je in een heerlijk sausje dipt, zijn dan ook het perfecte antwoord. Vullen, rollen en genieten maar! Dit recept voor spring rolls is bovendien een gezond alternatief voor in de brooddoos van de kids, of van jezelf! 

In het Flash, Puur en Ziezo Magazine van maart staat het recept voor drie versies van de spring rolls: met kip, tonijn en vegetarisch. Haal het er dus snel even terug bij! Bij elke variant zochten we een lekker dipsausje, die je zeker ook onderling kan wisselen. Het recept voor deze dips vind je hier terug. Smakelijk!

Recept: spring rolls + dipsausjes - Flashmagazine

Thaise mangodip

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • 2,5cm verse gember (geraspt)
  • 2el chilisaus
  • 2el rijstazijn
  • sap van 1 limoen
  • een handvol verse koriander

Aan de slag!

Voeg alles samen in een blender, met uitzondering van de koriander.
Mix tot een gladde saus en voeg de fijn gehakte koriander toe.

Recept: spring rolls + dipsausjes - Flashmagazine

Oosterse wasabidip

Ingrediënten

  • 2el lente-uitjes in fijne ringetjes
  • 4el sojasaus
  • 4el sinaasappelsap
  • 2el rijstazijn
  • 2tl limoenzeste
  • 4tl limoensap
  • 2tl bruine suiker
  • 4tl honing
  • 2tl wasabi

Aan de slag!

Voeg alles samen en klop tot een homogene massa. Doe de lente-uitjes erbij.

Recept: spring rolls + dipsausjes - Flashmagazine

Pindadip

Ingrediënten

  • 1dl kokosmelk
  • 125g gado gado (oosterse supermarkt)
  • 1dl kippenbouillon (of groentebouillon)
  • 1el citroensap
  • 2el chilisaus

Aan de slag!

Breng de kokosmelk met de bouillon en gado gado aan de kook en laat tot 2/3e inkoken. Haal van het vuur en doe er het citroensap en de chilisaus bij. 

Dat vullen en oprollen, hoe doe je dat?

Word een meester in het maken van spring rolls dankzij dit filmpje!