Maurice is de bompa ‘grampa’ van oprichtster Veronique Leysen, en ook muze van het merk. Alles wat Maurice doet is authentiek: van de ambachtelijke heerlijke koffie die onze barista’s maken, tot de omaatjes die gretig breien voor het knitwear label, tot onze brunchkaart die geïnspireerd is door Maurice’s eigen keuken.

“Slow food, slow coffee, slow fashion. Terug naar de ambacht, naar ‘fun’ in het maken van eten, koffie of knits.”

De old fashioned filosofie samen met nieuwe trends in eten, fashion en decoratie. Altijd een persoonlijke boodschap, een persoonlijke twist. Zoals onze rozenblaadjes granola (rozenblaadjes voorkomt dementie zei grampa Maurice) lavendel bulgur en carrot cake porridge: fun food!

 • 1 kop havermout
 • 2 koppen havermoutmelk
 • een halve kop chiazaad
 • granola (recept zie boek: Vero’s brunch book)
 • 1 banaan
 • een handje vol blauwe bessen (bewaard in de diepvries)
 1. Neem een klein steelpannetje en warm op een rustig vuur de havermout en een kop havermoutmelk op. Laat rustig sudderen zodat de havermout goed weekt.
 2. in een apart potje doe je de andere kop havermout tezamen met een halve kop chiazaad. Laat even rusten zodat de chiazaden het vocht kunnen absorberen. (10 min)
 3. Snijd de banaan in schijfjes, neem een handje vol blauwe bessen uit je vriezer. (Zo zijn ze altijd vers, lekker koud, en worden ze niet rot. Ook: je hebt dus altijd blauwe bessen in huis!)
 4. Schik de porridge op een bordje, leg een volle lepel chiazaden ernaast, drapeer de banaanschijfjes en de blauwe bessen en strooi wat granola over je bord.
  Werk af (optioneel, in New York zijn ze er zot op, maar wij Belgen zijn iets voorzichtiger met pindakaas!) met een klein lepeltje pindakaas over de banaan.
 5. S M A K E L I J K!

 

DELEN