Benut het aspergeseizoen ten volle met een heerlijk soepje. Deze ciabattatoast past er perfect bij en zorgt voor een lekkere crunch.

Het recept voor een romige aspergesoep met doperwtjes? Dat vind je terug in de mei-editie van Flash, Puur en Ziezo Magazine. Serveer deze ciabattatoast als bijgerecht erbij en smullen maar!

Recept: ciabattatoast met feta, aspergepunten en gedroogde ham - Flashmagazine

Ingrediënten

  • 12 sneden Parmaham
  • 500g groene aspergepunten
  • 150g verkruimelde feta
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • handjevol muntblaadjes
  • zeste van een halve limoen
  • lekkere olijfolie
  • 1 ciabattabrood
  • Peper
  • Zout

Recept: ciabattatoast met feta, aspergepunten en gedroogde ham - Flashmagazine

Aan de slag!

  1. Verwarm je oven voor op 200°C, bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hierop de sneden Parmaham. Droog ze ongeveer 5 à 8 minuten tot ze knapperig zijn. Blijf erbij om verbranden te voorkomen. 
  2. Leg daarna de aspergepunten op de bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid rijkelijk met peper en zout. Bak gaar in ongeveer 10 minuten en laat afkoelen.
  3. Meng in een ruime kom de verkruimelde feta met de honing, grof gesneden munt, limoenzeste en een scheut lekkere olijfolie. Meng het geheel voorzichtig met je handen, proef en maak het zoeter met honing of zuurder met limoensap naar jouw smaak.
  4. Toast de sneden ciabatta. Leg er eerst de feta op, dan de aspergepunten en daarbovenop de gedroogde ham. Sprenkel er wat extra olijfolie over.

Smakelijk!