Tomatensaus, het is waarschijnlijk de gemakkelijkste saus om te maken. Om deze klassieker toch een extra twist te geven, hebben wij een aantal ingrediënten gebruikt die er een pareltje van zullen maken. Lekker bij gevulde courgettes, pasta of om gewoon een stukje brood in te soppen! 

Het recept voor de gevulde courgettes vind je in jouw Flash, Puur en Ziezo Magazine dat rond 29 mei gratis in de bus ligt!

Recept: tomatensaus met olijven - Flashmagazine

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 fles tomatenpassata (690 g)
  • 2 rode uien
  • 2 tl bruine suiker
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 70 g Kalamata olijven
  • 3 tenen look
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Recept: tomatensaus met olijven - Flashmagazine

Aan de slag!

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en bak hierin de fijngesnipperde uien glazig.  
  2. Snij de gepelde tomaten in stukken en voeg ze, samen met de tomatenpassata, toe aan de pot.
  3. Breng op smaak met de bruine suiker, chilivlokken, paprikapoeder en oregano.
  4. Hak de olijven grof, plet de teentjes look en voeg toe aan de kookpot. Kruid af met peper en zout.
  5. Laat de saus minstens 30 minuten zachtjes pruttelen.

Smakelijk!

Zin in iets anders? Wat denk je van deze ciabattatoast?