Een ‘traybake’ is een maaltijd die je op de bakplaat van je oven klaarmaakt. We maken een versie met zalmfilet en venkel. Snel, gemakkelijk en echt overheerlijk!

Ingrediënten 

  • Olijfolie
  • 500 g krieltjes in stukjes
  • 400 g zalmfilets
  • 2 venkelknollen in stukjes
  • 30 kerstomaten
  • 200 gr spekblokjes 
  • 3 el rode pesto
  • 3 el gemalen parmezaan
  • 3 el paneermeel 
  • Peper en zout

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de aardappelplakjes met de venkel en het spek op een bakplaat. Kruid af met peper en zout en meng goed onder elkaar met een flinke scheut olijfolie. Bak de mengeling gedurende 15 minuten in de oven.

 2. Meng ondertussen de rode pesto met het paneermeel en de parmezaan. Smeer een laagje van dit mengsel op de zalmfilets. 

 3. Verhoog de temperatuur van de oven naar 220 graden. Leg de zalmfilets en de tomaatjes bij op de baklaat en bak nog 15 minuten.

DELEN